PROGRAMMAS

Een zwangerschap beleven we allemaal op onze eigen manier. Daarom bieden we op de ZwangerTotaal locaties een brede selectie aan programma's aan. Zo kun je zelf kiezen waar jij je het prettigst bij voelt!

Welk programma past bij mij?

Mijn interesse gaat uit naar:
meedoen aan een
.

Meer informatie over de programma's

Individuele trainingen of in groepsverband

Voel je er niets voor om je zwangerschap of herstel periode erna met anderen in een groep te beleven? Dan ben je ook welkom om met je personal bekkenoefentherapeut de zwangerschap gerelateerde klachten te behandelen en te trainen tot een stabiel bekken. Zodat je goed voorbereid bent op de bevalling maar ook voor een goed herstel na de bevalling zorgt.

Vind je het juist gezellig om in een groepje van max 10 deelnemers één van onze programma’s te volgen? Dan kun je bij het tabblad programma’s een keuze maken tussen de verschillende producten van uitgebreid tot opfris trainingen om je voor te bereiden op de bevallig of herstel erna. Wie weet start jij hier wel een heel leuk contact met groepsgenoten die in dezelfde levensfase zitten met het krijgen van een kindje?

Oefentherapeuten gespecialiseerd in zwangerschap en bekken

Alle aangesloten ZwangerTotaal therapeuten zijn oefentherapeuten welke zijn gespecialiseerd in het behandelen van zwangerschap gerelateerde klachten. Naast de basis scholing ZwangerTotaal volgen zij ook jaarlijks de nascholingen op verschillende onderwerpen rondom de zwangerschap en pas bevallen vrouwen. Deze scholingen waarborgen de kwaliteit van de programma’s

Als een oefentherapeut naast de zwangere ook nog andere bekkenproblematiek behandeld bijvoorbeeld kinderen, mannen of vrouwen in de overgang kan deze therapeut onder voorwaarden van de beroepsvereniging VVOCM zich registreren als geregistreerd bekkenoefentherapeut. Deze registratie heeft een apart tarief voor de behandeling en valt onder de aanvullende verzekering van uw zorgverzekering.

Bij bekkenklachten vergoeding door de zorgverzekeraar

Bij aanwezige bekkenklachten worden de behandelingen vergoed door de zorgverzekeraar uit de aanvullende verzekering onder het kopje fysio/ oefentherapie vergoeding. Wanneer iemand niet aanvullend verzekerd is komen de kosten voor de individuele en groepsbehandelingen voor eigen rekening. Vraag de therapeut van uw locatie naar de daar geldende tarieven.

Mochten er geen klachten in de zwangerschap of na de bevalling aanwezig zijn dan kunt u kijken of u de kosten van het programma vallen onder een vergoeding voor gezondheidscursussen. Een aantal verzekeringen hebben dit in het pakket opgenomen.

Voorbereidende training op ieder niveau, met en zonder klachten

Het ZwangerTotaal programma is zeer compleet de gespecialiseerde oefentherapeuten zijn getraind op het geven van individuele en groepstrainingen waarin we iedere vrouw op maat begeleiden. Een individuele intake is hiervoor belangrijk een therapeut test hier uw bewegingsapparaat na en brengt in kaart welk ander letsel er eerder is geweest of welke klachten aanwezig zijn. Ook worden spieren getest met name bekken en bekkenbodem spieren zodat we weten wat het uitgangspunt is. Ook is het voor ons belangrijk naar welk doel je wilt trainen.. is dit het hervatten van de werkzaamheden van voor de zwangerschap of wil je graag een marathon gaan lopen!